Eenvoudig te implementeren SiteSearch tool: Luigisbox

Een site search engine is een hulpmiddel waarmee gebruikers binnen een specifieke website kunnen zoeken naar informatie. In plaats van het hele internet te doorzoeken, concentreert een site search engine zich op één domein, waarbij de informatie in de back-end van de site search tool kan worden aangevuld. Vaak kan dit soort software grote hoeveelheden data aan die met elkaar gecombineerd kunnen worden om zo de beste zoek resultaten te creëren als een gebruiker iets zoekt in een webshop.

Zo kun je bijvoorbeeld phonetisch zoeken, als men een type fout maakt wordt dit gecorrigeerd door het systeem, zodat het toch een resultaat geeft. Ook kunnen er combinaties gemaakt worden zoals rode dames fiets met 7 versnellingen. Ook als de 7 versnellingen niet in de titel aanwezig zijn, maar slechts een kenmerk bij een product kan door een dergelijke tool er een beter resultaat opkomen.

Voorbeelden van site search tools die vaak in B2B webshops worden gebruikt zijn Luigisbox, Tweakwise en Sparque.

Vandaag bekijken we de software van Luigisbox, deze is eenvoudig via standaard beschikbare javascripts aan iedere webshop toe te voegen. Doorde editor in Luigisbox kun je de look-and-feel van de resultaten eenvoudig zelf bepalen en ook bepalen welke velden gebruikt worden voor het zoeken. Op die manier komt er geen engineer aan te pas.

Voor het vullen van informatie is het mogelijk om via een zelf te ontwerpen XML bestand data te importeren of via een API te verbinden met een ERP systeem. Luigisbox integreert ook standaard met een aantal webshop platformen, zoals Shopify en Magento.

Een site search engine biedt tal van voordelen:

  1. Kleine investering, grootse resultaten (ROI): Het optimaliseren van je website met een site search engine kan leiden tot meer relevante bezoekers en conversies. Dit kan resulteren in een aanzienlijke return on investment (ROI).
  2. Online vindbaarheid: Een goed functionerende zoekfunctie maakt je website gemakkelijker toegankelijk voor gebruikers. 
  3. Duurzame investering: Eenmaal geïmplementeerd, blijft een site search engine waardevol. Upgrade het e-commerceplatform naar andere software is de sitesearch tool vaak direct in te zetten zonder verlies van data en geschiedenis.
  4. Inzicht krijgen: Door het analyseren van zoekopdrachten en klikgedrag kun je inzicht krijgen in de behoeften en interesses van je gebruikers. Dit helpt je om je content en aanbod beter af te stemmen aan hun verwachtingen
  5. Geen budgetbeperkingen: In tegenstelling tot betaalde advertenties (SEA) zijn site search engines organisch en vereisen ze geen doorlopend budget. 
  6. Zelf invloed op SEO: Door de zoekresultaten te optimaliseren, kun je de zichtbaarheid van specifieke pagina’s vergroten .
  7. Verhoogde Click-Through Rate (CTR): Een geode zoekfunctie leidt tot meer klikken op relevante zoekresultaten, wat de CTR kan verhogen.
  8. Relevante bezoekers: Gebruikers die de zoekfunctie gebruiken en een goed resultaat krijgen waar ze naar op zoek zijn, zullen sneller terugkomen.

Kortom, een goed geïmplementeerde site search engine kan de gebruikerservaring verbeteren, conversies stimuleren en waardevolle inzichten opleveren.

Geïnteresseerd in een gepersonaliseerde webshop?
Neem contact op om de mogelijkheden door te spreken!

«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share