Over IT Doel

IT Doel is een onafhankelijke partij die u op weg kan helpen bij het maken van de keuze van software, ondersteuning bij het inrichten en onderhouden van uw webshop, koppelingen tussen uw webshop en ERP systeem, Omnichannels, PIM, Product configurator etc. om zo uw bedrijf op weg te helpen bij het doorvoeren van optimalisaties, zowel in uw bedrijfsprocessen als in uw software. IT Doel helpt niet alleen te kijken naar de techniek, marketing of processen afzonderlijk van elkaar en ziet het als 1 geheel.

IT Doel is opgericht door Mariette Doosje. Al vroeg in de jaren 80 onder de indruk van de mogelijkheden van het internet, waarna die passie is nooit meer is over gegaan.  

Ze heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van internet, eind jaren 90 gestart, na haar opleiding op het Grafisch Lyceum, als een van de eerste webdesigners en zich in de loop der jaren verder ontwikkeld door een opleiding ICT & Management te volgen aan de Avans Hogeschool waarna ze zich heeft gespecialiseerd als (B2B) eCommerce Consultant. 

Als eCommerce Consultant heeft ze jaren lange ervaring op heeft gedaan met het implementeren, integreren en optimaliseren van eCommerce oplossingen in het bedrijfsleven. Productie bedrijven en groothandels verder geholpen bij het optimaliseren van hun eCommerce, verkoop, inkoop, logistieke en financiële processen

Door haar creatieve en technische achtergrond, heeft ze een sterke visie om eCommerce als 1 geheel te zien in het ERP proces.  Hierin verschilt IT Doel ten opzichte van andere partijen, die het vanuit marketing bekijken of vanuit de software. IT Doel brengt beide werelden samen.

Waar staat de naam IT Doel voor?

IT is geen doel op zich, het dient als ondersteuning van uw bedrijf. In 2020 tijdens de Corona pandemie is maar al te duidelijk geworden dat dit een fundering is waar uw organisatie op draait. Gelukkig hebben bedrijven het in Nederland zo goed op orde, dat we van de ene op de andere dag massaal thuis kunnen werken. Een knappe prestatie van alle IT afdelingen bij deze bedrijven!

We kunnen het niet genoeg benadrukken…maar integratie is daarbij een belangrijk speerpunt! In de huidige tijd, is zoveel software met elkaar geïntegreerd of te integreren, in de meeste standaard webshops kan je tegenwoordig zo een koppeling met een ander systeem instellen. Wat een paar jaar terug nog ondenkbaar was en veel maatwerk nodig was, is dit gelukkig inmiddels verleden tijd.

Ook al is het makkelijk in elkaar te klikken, neemt niet weg dat er vooraf goed over nagedacht moet worden om een kwalitatief goed functionerend geheel neer te zetten en te behouden. Starten met een webshop, ERP systeem, interface of aanvullende functionaliteit vraagt om een goed plan vooraf. Niet alleen kijkend naar de techniek, marketing of processen afzonderlijk van elkaar, maar het zien als 1 geheel! Zodat de fundering stevig staat en niet afbrokkelt als er wat veranderd.

Daar komen we bij het doel, wat wil je bereiken met het stuk(je) software wat je weg wilt zetten? Heb je helder voor ogen hebben wat je wilt, dan is het makkelijker om keuzes te maken wat voor software nodig is, welke functionaliteit en welke integraties en welke communicatie nodig is.

IT Doel kan uw bedrijf verder helpen dit in te vullen, door systemen en processen te integreren en optimaliseren.