Ontwerp systeem integraties

Ontwerpen Interfaces / koppelingen

Interfaces / koppelingen / integraties of feeds tussen de webshop en ERP systemen bestaan al een lange tijd, er zijn in de loop der jaren steeds meer systemen bijgekomen, zoals PIM systemen waarin productinformatie als kenmerken worden vastgelegd, maar ook productconfiguratoren en koppelingen met Omnichannel kanalen om zo bijv. via marketplaces producten aan te bieden.

Als eCommerce manager weten we als geen ander hoe belangrijk deze koppelingen zijn, om het verkoopproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen en een zo groot mogelijk bereik te creëren. Koppelingen kunnen zeer complex zijn, IT Doel is de partij om u met deze complexe materie te helpen.

Waar kan IT Doel u bij helpen?

  • Analyse van de benodigde werkzaamheden
  • Mapping van velden
  • Opstellen functioneel ontwerp feeds/ interfaces
  • Inrichting Omnichannels
  • Coördineren werkzaamheden / (Interim) projectleiding
  • Testen
  • Stappenplan live gang

Hoe gaat IT Doel te werk?

We starten altijd met een vrijblijvende intake, waarbij er 3 pijlers belangrijk zijn: wie bent u als klant, welk doel heeft u voor ogen en welke doelgroep.

Na de intake wordt een analyse uitgevoerd wat nodig is om de koppeling te realiseren in een helder stappenplan.

De koppeling wordt beschreven in een functioneel ontwerp. Een functioneel ontwerp voor koppelingen bevat o.a. technische informatie welke velden uit welke tabellen gehaald worden en hoe die velden verstuurd worden naar het systeem waarmee gekoppeld wordt en met welke velden deze zullen gaan matchen.

Bij de ontwikkeling van de koppeling helpt de consultant de werkzaamheden te coördineren en ondersteuning te bieden bij het testen en de live gang.

Meer weten? Maak een online afspraak!

[bookly-form category_id=”4″ service_id=”2″ staff_member_id=”1″ hide=”categories,services,staff_members”]