Wat is een PIM systeem?

Een PIM systeem is een product informatie management systeem, een stuk software waar je alle product informatie van kenmerken tot omschrijving en van video tot afbeeldingen in registreert per product.

Wanneer gebruik je een PIM systeem?

Een PIM systeem wordt vaak gebruikt als er veel producten zijn en of veel aanvullende product informatie en in veel verschillende systemen gebruikt wordt. Bijvoorbeeld als je een webshop hebt, feeds met Omnichannels, ERP systeem, een apart e-Mail marketing systeem hebt enzovoorts. Hoe meer systemen, hoe handiger het is om op 1 plaats alle informatie vast te leggen. Dit om onnodige interfaces/ koppelingen of handmatig dubbel invoeren te voorkomen.

En hoe helpt dat je shop?

Goede product informatie is van cruciaal belang om producten te verkopen en zo onnodig retouren te voorkomen. Hoe beter de klant geïnformeerd is, hoe sneller men kan beslissen over een aankoop en minder snel retour zal sturen.

Een product informatie systeem kan gekoppeld worden met de webshop, zodat je op 1 plaats alle informatie invoert en beschikbaar hebt. Het bespaart dus ook tijd!

Check de ROI calculator om een online gratis berekening te maken van de aan te schaffen software en je weet of het voor jou shop interessant is.

Daarnaast draait de vindbaarheid van de shop alles om content, hoe meer content hoe beter. Lees ook is het blog van Shopify voor tips t.a.v. product omschrijvingen.

Hulp nodig bij software selectie of interfaces/ koppelingen?

 Neem gerust contact op! 

«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share