RPA… testen vanuit je luie stoel?

Robotic process automation (of RPA) is technologie die is ontworpen om bedrijfsprocessen te automatiseren en op regels zijn gebaseerd, gestructureerd en repetitief zijn. Het is (kort door de bocht) het geautomatiseerd testen van digitale processen, waardoor mensen zich kunnen concentreren op bedrijfsactiviteiten die meer waarde toevoegen. RPA maakt deel uit van een bredere verschuiving naar automatisering, te midden van een “perfecte storm” van technologie die AI, machine learning, big data, robotica en het internet der dingen omvat.

Deze stap naar meer automatisering zal van invloed zijn op elke branche. Analisten van Gartner hebben zelfs voorspeld dat 85% van de grote organisaties tegen 2022 een of andere vorm van RPA zal hebben geïmplementeerd, en het is slechts een kwestie van tijd voordat RPA ook routinematig wordt ingezet in kleinere en middelgrote bedrijven. Dus als u de mogelijke impact van RPA op uw bedrijf nog niet heeft overwogen, is dit een goed moment om dat te doen. Dit artikel helpt je op weg.

Is testen in een (standaard) webshop anno 2021 nog nodig dan?

Het antwoord is ja en waarom? Ik mag toch verwachten dat een standaard shop werkt..

Zeker, het opsporen van bugs in software is niet nodig (wel als je maatwerk hebt 😉). Het testen van jou bedrijfsprocessen wel degelijk!

Voordat je live gaat (of software in gebruik neemt), is het handig om te weten welke scenario’s mogelijk zijn en zaken vooraf te onderscheppen en waar mogelijk barrières te beperken zodat het proces voor jou klant tot en met een aankoop zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Er zijn verschillende soorten testen, zoals bijvoorbeeld een keten test en een proces test. Met een proces test ga je ieder proces afzonderlijk van elkaar doortesten, zoals afzonderlijk het bestel proces, betaal, levering en facturatie proces. In een keten test ga je alle afzonderlijke processen achter elkaar doortesten, dus bijvoorbeeld van bestelling tot facturatie. Dit zijn handmatige tests die je aan de hand van eigen opgestelde scenario’s doorloopt.

Kan dit geautomatiseerd? Ja!

Steeds meer app bouwers zetten in op RPA. Zo zijn er in Shopify diverse apps beschikbaar om op basis van gebruikers activiteiten, verbeteringen in de webshop voor te stellen en door te voeren. Klik hier voor een voorbeeld van zo’n app.

«
»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share