De voordelen van een B2B platform gekoppeld aan ERP?

Als je een B2B platform handmatig bijhoud dan weet je dat het onderhoud veel tijd kost. Jammer genoeg is een koppeling maken vaak nog vrij duur en zien veel bedrijven het toch niet echt zitten om de investering te doen. Zeker in de huidige onzekere tijd met stijgende kosten, personeelstekorten etc.

Daarom is dit juist het moment om is stil te staan bij de vraag “wat levert het je op”!

Onderstaand een 3-tal voordelen opgesomd:

  1. Tijds besparing: dubbel invoeren van data kost veel tijd. Met data hebben we het niet alleen over product informatie, prijzen etc, maar ook over handmatig overzetten van orders. Stel het overtypen van een order kost je 5 minuten en je hebt 10 orders op een dag. Dat is 50 minuten per dag en dus 305 uur per jaar! In 2021 was het gemiddelde uurtarief 24 euro, dus alleen overtypen van orders kost je al 7.300 euro per jaar. Ook niet goedkoop, toch?
  2. Voorkomen van fouten: Betere informatie krijg je, als alles op 1 (basis) plaats geregistreerd wordt. Daardoor is de kans op fouten ook kleiner. Stel we nemen weer de orders overtypen en je maakt daar een klein overtype foutje, kan dat zorgen voor frustratie bij de klant en meer tijd kwijt aan correcties. Een type foutje in product informatie kan zorgen voor een hoger retouren percentage. Fouten zijn lastiger meetbaar te maken in tijd of in euro’s, vaak wordt dit merkbaar achteraf als er minder retour komt of er meer besteld wordt via het portaal.
  3. Meer informatie: Door een integratie kan je zonder extra inspanning meer informatie verstrekken aan klanten, bijvoorbeeld meer product informatie, maar ook inzage in facturen, credit nota’s en retour orders. Dit voorkomt vragen per mail of telefoon. Kijk je naar meer product informatie betekend dat ook vaak dat er meer informatie beschikbaar is om zoek/ filter opties verder uit te breiden, zodat klanten makkelijker en sneller producten vinden waardoor je meer verkoopt. Stel je verkoopt daardoor per order 1 artikel per keer meer, waar je 10 euro winst op maakt en nog steeds 10 orders per dag binnen krijgt, dan zorgt dit voor 36.500 meer winst per jaar.

Wil je weten of de investering van een integratie opweegt tegen de opbrengst?

Vul dan de ROI calculator is in. In deze rekentool kan je kosten en baten invoeren om te zien binnen hoeveel tijd de investering terug verdiend is.

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een koppeling of te kijken welke integratie mogelijkheden er zijn? Neem dan vrijblijvend contact op en maak online een afspraak!

«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share