Een duik in de Webwinkel Vakdagen Utrecht 2024

De Webwinkel Vakdagen zijn al meer dan 16 jaar hét ontmoetingsplatform voor de gehele digital commerce branche. Op 23 & 24 januari 2024 heeft alweer de 17de editie van het grootste e-commerce-event van de Benelux plaats gevonden in de Jaarbeurs Utrecht! In deze blog in een notendop de highlights van het evenement op 23 januari 2024.

De volgende fase in eCommerce: gedreven door verander kracht

Een van de keynotes sprekers was CEO Herna Verhagen van PostNL. Ze sprak over de vele uitdagingen die we in de huidige tijd en maatschappij op dit moment kennen. Waarbij PostNL al sinds 1878 bestaat en het huidige bedrijf op geen enkele manier nog lijkt op het bedrijf van toen, waarbij Herna aangeeft dat de kracht is om mee te veranderen met de tijd.

Hoe ziet de toekomstige eCommerce wereld eruit? Komende jaren staat duurzaamheid voorop, omdat dit een oorzaak is van problemen die we op dit moment hebben. Naast duurzaamheid, innoveren, waarbij data, IT, automatiseren, digitaliseren en robotiseren een verdere doorontwikkeling gaat doormaken.

Ook sprak ze over het vertrouwen en veiligheid die bedrijven moeten borgen, door in te zetten op cyber security. Concrete acties om gegevens een systemen te beschermen zijn gespiegelde software omgevingen hebben, zorgen dat gekoppelde systemen snel ontkoppeld kunnen worden en een draaiboek / oefenen voor wat als het mis gaat.

Duurzaamheid, data, IT, automatiseren, digitaliseren en robotiseren

Dat is precies wat ik bij veel stands terug zag, veel bedrijven spelen in om logistiek te verduurzamen, integraties tussen systemen mogelijk te maken. Daar waar de webwinkel vakdagen in de eerste jaren veel gericht waren op marketing activiteiten rondom e-commerce zie ik de laatste jaren een echte kanteling naar het IT aspect van het hebben van een webshop. Daarnaast lag de focus ook meer op AI wat het afgelopen jaar zeker in de web wereld een vogelvlucht heeft genomen, aan de zalen waar lezingen over AI gehouden werden kon je zien dat veel bezoekers hier geinteresseerd in zijn.
Deze editie heeft niet voor niets de slogan “Vakkennis groeit”, dat is precies wat je terug ziet op de beurs met de vele gast sprekers en ronde tafel gesprekken.

Kortom het was weer een inspirerende editie!

Hulp nodig bij uw e-commerce & IT oplossingen?

Neem dan is contact op en maak online vrijblijvend een afspraak.
«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share