OCI Koppeling inzetten in een webshop?

Het inzetten van een Oracle Cloud Infrastructure (OCI) koppeling in een webshop kan op verschillende manieren toegepast worden, dit is afhankelijk van de behoeften van je webshop en de specifieke services die je van OCI wilt gebruiken. vaak wordt een OCI koppeling ingezet om vanuit het ERP systeem van de klant de webshop van een leverancier aan te roepen, een bestelling klaar te zetten in de winkelmand en deze terug te sturen naar het ERP systeem van de klant, zodat deze direct als inkooporder beschikbaar is. Vooral erg handig als er een grote verscheidenheid aan producten besteld wordt, het scheelt tijd omdat men de inkooporder niet handmatig in hoeft te voeren en t.o.v. een EDI order import scheelt het een aantal stappen.

Wat veel mensen niet weten is dat een OCI koppeling vaak veel omvattender kan zijn, onderstaand een aantal voorbeelden van andere toepassingen:

  1. Database-as-a-Service (DBaaS): Als je de database van je webshop wilt hosten op OCI, kun je overwegen om gebruik te maken van de Database-as-a-Service (DBaaS) van Oracle. Je kunt een database-instance aanmaken in OCI en vervolgens de database-verbinding configureren in de backend van je webshop, zodat deze kan communiceren met de gehoste database.
  2. Object Storage: Oracle Cloud biedt Object Storage voor het opslaan van ongestructureerde gegevens, zoals afbeeldingen, video’s of andere bestanden die je webshop mogelijk nodig heeft. Je kunt Object Storage gebruiken als een extern opslagmedium voor media-inhoud. De webshop kan dan via API-aanroepen verbinding maken met de Object Storage om bestanden op te slaan en op te halen.
  3. Compute-instanties: Als je specifieke berekeningen of verwerkingen hebt die niet lokaal kunnen worden uitgevoerd, kun je overwegen om compute-instanties in Oracle Cloud te gebruiken. Bijvoorbeeld, je kunt bepaalde achtergrondtaken of verwerkingslogica in een Oracle Compute Instance uitvoeren en deze integreren met je webshop.
  4. Netwerkverbindingen: Als je webshop gebruikmaakt van andere services in Oracle Cloud, zoals een gehoste database of Object Storage, moet je ervoor zorgen dat de netwerkverbindingen veilig zijn opgezet. Dit kan het configureren van Virtual Cloud Networks (VCN) en beveiligingsregels omvatten om de communicatie tussen verschillende componenten te beheren.
  5. API-integraties: Oracle Cloud biedt verschillende API’s voor het beheren van services. Je kunt de API’s gebruiken om specifieke functionaliteiten van OCI in je webshop te integreren. Dit kan bijvoorbeeld het beheren van resources, het ophalen van gegevens uit de database, of het uitvoeren van specifieke taken zijn.

Het is belangrijk om de documentatie van Oracle Cloud en de specifieke services die je wilt gebruiken te raadplegen. Hierin vind je gedetailleerde informatie over het instellen van deze services en het tot stand brengen van verbindingen met externe systemen.

Let op dat de exacte stappen en configuraties kunnen variëren op basis van de specifieke technologieën die je webshop gebruikt en de vereisten van je project. Het kan ook nuttig zijn om samen te werken met een ervaren Oracle Cloud-specialist of ontwikkelaar als je niet bekend bent met de details van OCI-implementaties.

«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share