ChatGPT vs. Copilot: Welke AI-technologie past bij uw bedrijf?

ChatGPT en Microsoft Copilot zijn beide artificial intelligence (AI) technologieën die zijn ontwikkeld om u te helpen taken en activiteiten sneller en efficiënter uit te voeren. Hoewel ze op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn er aanzienlijke verschillen tussen de twee

ChatGPT

ChatGPT is een natural language processing technologie die gebruik maakt van machine learning, deep learning, natural language understanding en natural language generation om vragen te beantwoorden of te reageren op conversaties. Het is ontworpen om menselijke conversatie na te bootsen door uw vraag of opmerking te begrijpen en op een boeiende en conversational manier te reageren.

ChatGPT is ontwikkeld door OpenAI, een AI- en onderzoeksbedrijf, en werd gelanceerd in november 2022. Het is beschikbaar als API die kan worden geïntegreerd in verschillende toepassingen. ChatGPT werkt als een chatbot omdat het is ontworpen om een ​​gesprek met u te voeren. Na het geven van een vraag of prompt, gebruikt ChatGPT machine learning-algoritmen om de context van het gesprek te begrijpen en de juiste antwoorden te genereren. Om een ​​antwoord te produceren, voorspelt het het volgende woord in een gegeven reeks op basis van patronen die het heeft geleerd uit menselijke taal. Hier is een niet-exclusieve lijst van taken waarbij ChatGPT kan helpen:

 • Essays, e-mails en sollicitatiebrieven schrijven
 • Lijsten maken
 • Kunst in detail beschrijven
 • Code schrijven
 • Inhoud samenvatten
 • Gedichten en songteksten schrijven
 • Je cv opbouwen

Microsoft Copilot

Aan de andere kant is Microsoft Copilot een AI-aangedreven digitale assistent die tot doel heeft gepersonaliseerde hulp te bieden aan gebruikers voor een reeks taken en activiteiten. Copilot verbindt ChatGPT niet alleen met Microsoft 365, maar combineert de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) met uw gegevens in de Microsoft Graph (inclusief uw agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en meer) en de Microsoft 365-apps om uw woorden om te zetten in de krachtigste productiviteitstool op aarde.

Microsoft Copilot is een andere technologische entiteit dan ChatGPT, maar ze delen wel enkele gemeenschappelijke kenmerken. Microsoft Copilot is een AI-gestuurde code-assistent die is ontwikkeld door OpenAI in samenwerking met GitHub, een dochteronderneming van Microsoft. Het is ontworpen om programmeurs te helpen bij het schrijven van code door suggesties te doen en automatisch stukjes code te genereren op basis van de context en de input van de gebruiker.

Hier zijn enkele belangrijke punten over Microsoft Copilot:

 1. Codegeneratie: Microsoft Copilot kan helpen bij het genereren van codevoorbeelden, functies, en zelfs volledige methoden op basis van de context van het probleem en de taal waarin wordt geprogrammeerd.
 2. Kunstmatige intelligentie: Net als ChatGPT maakt Microsoft Copilot gebruik van geavanceerde machine learning-algoritmen, waaronder neurale netwerken, om te leren van grote hoeveelheden code en natuurlijke taal.
 3. Integratie met Visual Studio Code: Microsoft Copilot is geïntegreerd met Visual Studio Code, een populaire ontwikkelomgeving (IDE), waardoor programmeurs directe toegang hebben tot de suggesties en automatisch gegenereerde code tijdens het schrijven van software.
 4. Productiviteitstools voor ontwikkelaars: Microsoft Copilot is bedoeld om de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen door hen te voorzien van snelle en relevante suggesties tijdens het coderen.

Hoewel er enige overlapping is in de technologieën en toepassingen van Microsoft Copilot en ChatGPT, is het belangrijk op te merken dat ze zich op verschillende gebieden richten. Microsoft Copilot richt zich specifiek op het assisteren bij het schrijven van code, terwijl ChatGPT meer algemene natuurlijke taalbegrip en -generatie mogelijk maakt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder gesprekken, tekstgeneratie, en meer.

Heeft u hulp nodig bij het inzetten van AI in uw IT landschap?

Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden voor uw bedrijf door te nemen.
«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share