Wat is het verschil tussen augmented en virtual reality?

Wat is het eigenlijk? En wat is het verschil?

Augmented reality

Augmented reality is een virtuele omgeving waar je als gebruiker als het ware in zit. Bijvoorbeeld met de Hololens van Microsoft. 

Je kunt een bril gebruiken om extra informatie te krijgen, handig bijvoorbeeld als je in een magazijn loopt en in 1 oog opslag ziet hoeveel stuks er nog in een schap op voorraad liggen. Je hebt je handen vrij en kan toch relevante informatie opzoeken, dit functioneert op basis van oog en hand bewegingen.

Het is ook handig om nieuwe vaardigheden te leren in een virtuele speeltuin die door de bril wordt weergegeven en het kan in veel andere opties worden toegepast als je er je eigen software voor bouwt.

Bekijk de video hier, om te zien hoe dit werkt.

Virtual reality

Virtual reality is visueel iets virtueel toevoegen aan je huidige omgeving door bijvoorbeeld de camera van je telefoon te gebruiken.

Dit kan handig zijn als je een tafel of een tapijt in je eigen woonkamer wilt zien, bijvoorbeeld zoals in bovenstaande video…

Virtual reality is beschikbaar op je mobiel en er zijn tools op de markt om dit toe te voegen in je webshop of website en andere software.

Deze software is heel toegankelijk door de vele apps die er al zijn en in tegenstelling tot Augmented reality hoeft de gebruiker geen losse hardware of software aan te schaffen om er gebruik van te kunnen maken. Door een foto te uploaden of een camera te gebruiken kun je dit in de browser weergeven.

Voor Shopify is er bijvoorbeeld voor de Fashion stores deze gave app! Of deze voor andere producten.

«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share