Succesvolle website naar webshop migratie!

Sevens did it again! Na de upgrade van het thema in de shop is nu de website aan de beurt. De website is geïntegreerd in de webshop, zodat klanten met zo min mogelijk aantal klikken direct producten kunnen bestellen. Door de migratie is de unieke look-and feel van de shop op alle vlakken in lijn.

Sevens Bags & Shoes is gevestigd in Gent, België en biedt klanten zowel in hun winkel als in de online shop de mooiste producten van designers als Gucci, Chloé, Prada en nog veel meer. De shop is gebouwd in Shopify en heeft een unieke look-and feel gecreëerd.

IT Doel heeft ondersteuning geboden bij het van de website naar de webshop. In samenwerking met Maaike Scherrens Marketing Consultant -> www.maaikescherrens.be

www.sevens.be

Waar moet je op letten als je een website migreert naar een webshop?

Het migreren van websites of webshops kunnen gevolgen hebben voor de ranking in zoekmachines, onderstaand een aantal tips:

  • Zorg dat de oude pagina’s worden “geredirect” (verwezen) naar de nieuwe pagina in de webshop. De website is (als het goed is) geïndexeerd door zoekmachines, deze URL’s blijven daar staan. Echter als de site er niet meer is krijgt de klant een 404 (foutmelding) pagina op de nieuwe site te zien. Niet fraai voor de bezoeker, maar zeker niet goed voor de ranking in de zoekmachine. 
  • Maak je gebruik van meerdere talen let dan ook op dat de redirects per taal vaak anders zijn.
  • Zorg dat het domein op een goede manier wordt verwezen naar de nieuwe omgeving, bijv. met het subdomein www.
  • Ga je een nieuw domein gebruiken, regel dan ook nieuwe SSL Certificaten. Bij voorkeur een Wildcard certificaat, zodat alle subdomeinen ook meteen binnen het certificaat vallen. Zorg ook dat het oude domein redirect naar het nieuwe domein.
  • De eerste klap is een daalder waard, dat geldt ook voor bezoekers die op een 404 pagina stuiten. Als het technisch mogelijk is, maak dan de 404 pagina netjes op, zodat bezoekers nog steeds weten dat ze op een betrouwbare site zitten en rustig verder kunnen shoppen.
  • Maak een Google Search account aan, om de nieuwe shop te indexeren en om te monitoren of er bepaalde redirects ontbreken (deze komen terug als 404) 
«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share