Ondersteuning software selectie

e-commerce software selectie

Een (nieuwe) webshop implementeren en daar nieuwe software voor zoeken kan een behoorlijke klus zijn. Welke functionaliteiten zijn er nodig om gebruiker makkelijk en snel te laten bestellen? Hoe kan er gekoppeld worden met de systemen die er zijn? Wie gaat het onderhouden?

Aan de hand van een e-commerceplan helpt IT Doel u het makkelijker te maken om software partijen de juiste vragen te stellen. Door de IT Partijen wordt vaak een analyse gemaakt, waarbij gekeken wordt welke functionaliteit nodig is en of deze aanwezig is in de geboden software. Uit ervaring zien we vaak dat de “gaps” die uit de analyse komen onderbelicht blijven. De IT partij weet niet dat de functionaliteit nodig is en als klant denk je; “dat zal er toch wel in zitten”. Blijkt die gap nou net heel essentieel te zijn voor je klanten, dan kost het achteraf veel tijd en geld om dit alsnog recht te trekken (als dat al mogelijk is). 

Waar kan IT Doel u bij helpen?

  • Inventariseren bedrijfsprocessen
  • Opstellen eCommerce plan
  • (Interim) Projectleiding
  • Doelen bepalen
  • Onafhankelijke fit / gap analyse
  • Implementatie plan / methodiek

Hoe gaat IT Doel te werk?

We starten altijd met een vrijblijvende intake, waarbij er 3 pijlers belangrijk zijn: wie bent u als klant, welk doel heeft u voor ogen en welke doelgroep.

Na de intake wordt een eCommerce plan opgesteld, waarbij de huidige situatie en de gewenste situatie, de bedrijfsprocessen en systemen geïnventariseerd worden. Zodra het plan klaar is, helpt de consultant u bij het inventariseren welke partijen / software past. Indien gewenst kan de consultant aanwezig zijn bij de gesprekken en vanuit uw zijde helpen bij de Fit/Gap analyse. Is de software gekozen, dan kan IT doel helpen bij de aanpak van de implementatie. 

Tijdens de implementatie helpt de consultant de werkzaamheden te coördineren en ondersteuning te bieden bij het testen en de livegang.

Meer weten? Maak een online afspraak!

[bookly-form category_id=”4″ service_id=”2″ staff_member_id=”1″ hide=”categories,services,staff_members”]