Een nieuwe eCommerce term: Voice commerce!

Spraak gestuurd online shoppen! Kan het nog makkelijker?

Voor de nieuwe generatie uitgevonden…zoals voor mijn dochter. Toen ze zes jaar was kon ze ineens hele uitgebreide teksten zoeken en doorsturen, ze is 6 jaar … hoe dan? Toen ik zes was, begon ik met boom, roos, enz… totdat ze me uitlegde dat ze alles “gewoon” inspreekt…😊

Apple heeft al jaren een  assistent Siri en Google heeft de Nest speakers waarmee je spraak gestuurde opdrachten geeft. Bijvoorbeeld om het weer te vragen of bepaalde muziek te draaien. Ook in de browser zoals Google Chrome kan je spraak gestuurd zoeken, alleen jammer dat je dan nog niet spraak gestuurd een resultaat kan openen. En in Word kan je spraak gestuurd een document opstellen.

Alhoewel spraak gestuurd behoort tot de categorie AI (Artificial Intelligence) gaat er niets boven de menselijke maat, een verkoper die begeleidt bij het ontdekken van de meest geschikte producten voor hen. Dit is een van de dingen die nog ontbreekt aan de online winkelervaring. 

Wat is spraakgestuurd online shoppen?

Voice commerce maakt gebruik van spraakherkenningstechnologie (AI) om de afhankelijkheid van een muis en toetsenbord te verminderen, waardoor ze spraakopdrachten kunnen gebruiken om online producten te zoeken en te kopen.

Voor bijna alles een app, bijvoorbeeld in Shopify zijn al een paar leuke apps toe te voegen waarmee je spraak gestuurd kan zoeken op producten. Bijvoorbeeld de app “Mmuze”. Deze app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om de winkelervaring in de winkel online na te bootsen, via een virtuele persoonlijke winkelassistent.

Hierdoor kunnen klanten precies vertellen wat ze zoeken, bijvoorbeeld “een donkerpaarse top onder de 10 euro”. Of ze nu op zoek zijn naar een specifieke jurk of advies willen over wat ze moeten dragen naar een bepaald evenement, Mmuze “associates” beantwoorden elke vraag die shoppers hebben, van prijs tot stijl tot materiaalspecificaties.

Heeft u advies nodig bij het opzetten van een eCommerce project of ERP implementatie?

Neem vrijblijvend contact op door online een afspraak in te plannen!

«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share