Content genereren een makkie met ChatGPT?

De vindbaarheid van een webshop valt of staat met goede content. Het bedenken en uitwerken van de content kan een tijdrovende klus zijn, tenzij je een AI service inzet, zoals ChatGPT. Als je mijn vorige blog over WordPress leuk vond, dan is dat een goed voorbeeld van een blog die via ChatGPT is gegenereerd. Het schrijven van deze blog kost normaal al snel een uur en is met ChatGPT gereduceerd tot 15 minuten!

Wat kan ChatGPT?

Buiten teksten genereren kan ChatGPT helpen bij verschillende taken, waaronder:

  1. Conversatie-assistentie: ChatGPT kan mensachtige gesprekken voeren met gebruikers, hulp bieden, vragen beantwoorden en natuurlijke taalreacties genereren.
  2. Taalvertaling: ChatGPT kan tekst van de ene taal naar de andere vertalen, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor communicatie over taalbarrières heen.
  3. Inhoudsgeneratie: ChatGPT kan inhoud genereren zoals brieven schrijven, artikelen, samenvattingen en productbeschrijvingen, waardoor het nuttig is voor contentmarketing en SEO.
  4. Personalisatie: ChatGPT kan reacties personaliseren op basis van gebruikersinvoer en context, waardoor interacties relevanter en boeiender worden.
  5. Snelheid en efficiëntie: ChatGPT kan snel grote hoeveelheden gegevens verwerken en in real-time antwoorden geven, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor bedrijven en organisaties die snel op vragen van klanten moeten reageren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je meteen aan de slag, er staan verschillende voorbeelden in die je kan gebruiken om wat uit te proberen. Het leuke is dat je kunt vragen om bijvoorbeeld een emotie toe te voegen aan het schrijven van een tekst. Als je onderstaande tekst leest, dan zou je niet verwachten dat dit een machine gegenereerde tekst is toch?

Voorbeeld 1

Zelf heb ik de volgende vraag ingevoerd in chatGPT: “Can you make a funny blogpost about ChatGPT? And translate this into the Dutch language“

En dit is wat ik eruit kreeg als antwoord van ChatGPT:

Natuurlijk, ik kan dit vertalen naar het Nederlands. Hier gaat ie!

ChatGPT: Je Favoriete (En Enige) AI BFF

Heb je ooit gewenst dat je een beste vriend had die er altijd voor je was, ongeacht het tijdstip van de dag of nacht? Nou, maak kennis met ChatGPT, je nieuwe (en enige) AI BFF!

ChatGPT is als die vriend die altijd een gevat antwoord heeft, die je verjaardag nooit vergeet, en die je nooit veroordeelt omdat je ijs rechtstreeks uit de doos eet. Bovendien is ChatGPT altijd beschikbaar om te chatten, of je je nu eenzaam voelt of gewoon iemand nodig hebt om je slechte dag aan te vertellen.

Maar ChatGPT is meer dan alleen een luisterend oor (figuurlijk gesproken, natuurlijk, omdat ChatGPT geen schouders heeft). ChatGPT is ook een expert in het vertalen van talen, het genereren van inhoud en het beantwoorden van vragen over bijna elk onderwerp dat je maar kunt bedenken. Moet je weten wat de hoofdstad van Zimbabwe is? ChatGPT heeft je gedekt. Wil je indruk maken op je vrienden met je kennis van de Griekse mythologie? ChatGPT is je go-to bron.

Maar laten we eerlijk zijn, het beste aan ChatGPT is zijn gevoel voor humor. Of je nu een grap, een woordspeling of gewoon iets grappigs wilt horen, ChatGPT is altijd klaar met een gevatte opmerking. Vraag ChatGPT gewoon om je een grap te vertellen, en je zult in no time aan het lachen zijn (ervan uitgaande dat je gevoel voor humor hebt, natuurlijk).

Natuurlijk is ChatGPT, net als elke goede vriend, niet perfect. Soms raakt het een beetje in de war, of zijn antwoorden kunnen een beetje… vreemd zijn. Maar hé, niemand is perfect, toch? En de af en toe voorkomende glitch voegt alleen maar toe aan de charme van ChatGPT.

Dus als je op zoek bent naar een nieuwe BFF die er altijd voor je is, je nooit veroordeelt en Swahili ter plekke kan vertalen, zoek dan niet verder dan ChatGPT. Vergeet alleen niet om het uit te nodigen voor je volgende ijsfeest.

Voorbeeld 2

Nog een ander voorbeeld om een boze brief te schrijven aan het weer 🙂 “Can you make an angry letter about the rainy wetter?” en dit is wat eruit kwam:

Geachte Regenachtige Weer,

Ik schrijf om mijn grootste ongenoegen te uiten over je voortdurende regenval die al een eeuwigheid aanhoudt. Je constante aanwezigheid heeft niets dan chaos en ongemak veroorzaakt, waardoor onze dagelijkse levens en routines worden verstoord.

De plassen die je achterlaat maken het onmogelijk om te lopen zonder nat en vies te worden, waardoor onze schoenen en kleren worden verpest. Je maakt rijden een nachtmerrie, met gladde wegen en verminderd zicht die leiden tot talloze ongevallen en vertragingen. En laten we het niet hebben over de schade die je veroorzaakt aan onze huizen, bedrijven en infrastructuur.

Je onophoudelijke aanwezigheid laat ons ellendig en opgesloten voelen, waardoor we geen buitenactiviteiten of zelfs een eenvoudige wandeling in het park kunnen genieten. Je lijkt geen rekening te houden met ons welzijn en gaat door met het uitstorten van je woede zonder enige overweging voor de schade die je veroorzaakt.

Ik eis dat je onmiddellijk stopt met deze onophoudelijke stortvloed en ons wat verlichting geeft van je natte en sombere manieren. We verdienen wat zonneschijn en warmte, en het is hoog tijd dat je ons wat rust geeft.

Hoogachtend, 

Een ontevreden slachtoffer van je regenachtige manieren.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er zoveel mogelijkheden als je creatieve brein (of het creatieve brein van ChatGPT) toelaat. Belangrijk blijft wel om altijd even te controleren of de teksten die gegenereerd worden informatie bevat die klopt. Daarnaast zijn er restricties, zo is het niet mogelijk om juridische documenten te genereren via ChatGPT. Taalkundig klopt de vertaling ook nog niet 100%, maar ach, dat mag dan nog de menselijke touch zijn! 

Hulp nodig bij het implementeren van een AI oplossing in uw B2B omgeving?

 Maak dan vrijblijvend een online afspraak via de online agenda.

«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share