AI functies in Business Central en koppeling Shopify

Op internationale vrouwendag een update over handige functies in BC die het leven van hard werkende vrouwen (en mannen) net een stukje makkelijker maken 🙂

Microsoft Dynamics 365 Business Central heeft verschillende AI-functies en -mogelijkheden om bedrijfsprocessen te verbeteren en besluitvorming te ondersteunen. Enkele van de AI-functionaliteiten die in Business Central aanwezig zijn, zijn onder andere:

  • Voorspellende analyses: Business Central kan AI gebruiken om trends en patronen te identificeren in historische gegevens. Dit stelt gebruikers in staat om toekomstige vraag, voorraadniveaus, cashflow en andere belangrijke bedrijfsvariabelen te voorspellen, zonder daar ingewikkelde Excel sheets voor te hoeven maken.
  • Automatische dataclassificatie: Met behulp van machine learning kan Business Central gegevens automatisch classificeren en structureren. Hierdoor wordt het gemakkelijker om informatie te vinden en te analyseren.
  • Slimme aanbevelingen: Het systeem kan intelligente aanbevelingen genereren op basis van analyses van bedrijfsgegevens. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op inkoopbeslissingen, verkoopkansen, of optimalisatie van voorraadniveaus.
  • Fraudedetectie: Business Central kan AI-algoritmen gebruiken om verdachte transacties of activiteiten te identificeren die mogelijk wijzen op fraude of financiële onregelmatigheden en deze bijv. via Power Automate meldingen over te sturen.
  • Automatisering van processen: Met behulp van AI-gebaseerde automatisering kunnen repetitieve taken en workflows worden gestroomlijnd en geoptimaliseerd, waardoor de efficiëntie van bedrijfsprocessen wordt verbeterd.

Zijn er ook AI functies in Business central in combinatie met Shopify?

Microsoft Dynamics 365 Business Central kan worden geïntegreerd met Shopify om e-commerceactiviteiten te beheren en te synchroniseren met andere bedrijfsprocessen. Hoewel de integratie zelf nog geen standaard AI-functionaliteiten omvat, kunnen bedrijven AI-functionaliteiten implementeren binnen beide platforms en vervolgens gegevens uitwisselen en analyseren tussen Business Central en Shopify.

Hier zijn enkele manieren waarop AI-functionaliteiten kunnen worden toegepast in combinatie met Business Central en Shopify:

  • Klantsegmentatie en personalisatie: AI kan worden gebruikt om klantgegevens te analyseren en segmenten te identificeren op basis van koopgedrag, demografische gegevens en andere relevante factoren. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om gepersonaliseerde marketingcampagnes te creëren en de klantbetrokkenheid te verbeteren.
  • Klantenservice en chatbots: Bedrijven kunnen AI-gestuurde chatbots integreren met zowel Business Central als Shopify om klantenservice te verbeteren, vragen van klanten te beantwoorden en bestellingen te volgen.

De integratie tussen Business Central en Shopify biedt mogelijkheden om AI-functionaliteiten toe te passen die de efficiëntie verhogen, de klanttevredenheid verbeteren en de besluitvorming ondersteunen. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om gebruik te maken van bestaande AI-oplossingen of op maat gemaakte AI-modellen te ontwikkelen, afhankelijk van hun specifieke behoeften en doelstellingen.

Het exacte scala aan AI-functionaliteiten in Business Central kan ook variëren afhankelijk van de versie van de software en eventuele aanvullende modules of add-ons die zijn geïmplementeerd. Microsoft released 2 keer per jaar een grote update met nieuwe functionaliteiten en kan in de toekomst ook nieuwe AI-functies toevoegen.

Geïnteresseerd in een Shopify webshop?
Neem contact op om de mogelijkheden door te spreken!

«
»
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share