Advies eCommerce en logistiek

Hoe kan IT Doel u helpen?

Met de ervaring in de hele keten van eCommerce tot verzenden, kan IT Doel uw bedrijf verder helpen om uw software doelgericht te implementeren.  

Daar waar marketing en internet bureau’s  voornamelijk focussen op aantal bezoekers en de look-and feel van de shop. Software ontwikkelaars zich focussen op functionaliteit en techniek, focust IT Doel op het geheel. Het samenbrengen van deze twee werelden in één. De gehele klant beleving moet kloppen. Van look-and feel tot bestellen en van ontvangen van de bestelling tot het verlenen van service, maar dan wel op een dermate efficiënte manier dat uw bedrijf zich kan richten op volume! 

Hoe gaat IT Doel te werk?

Een ervaren onafhankelijke eCommerce Consultant helpt u graag op weg met het implementeren, integreren en optimaliseren van uw eCommerce en ERP oplossingen om zo uw IT doelen te verwezenlijken. 

Er wordt een analyse gedaan van het vraagstuk en verwerkt in een e-commerceplan. In dit document staat wat u belangrijk vindt en vooral waarom!  Je kunt dit document zien als een ondernemersplan als je een bedrijf gaat starten. Wil je een voorbeeld van het e-Commerceplan vrijblijvend ontvangen? Vraag deze dan aan via het contact formulier. 

Zodra het vraagstuk helder is, kan er gekeken worden wat de mogelijkheden zijn er wordt gekeken naar meerdere oplossingen en daarbij de voordelen/ nadelen benoemd. Nadat u uw keuze hebt gemaakt, helpt IT Doel het verder in te vullen. Dit kan gerealiseerd worden door één of meerdere projecten gefaseerd op te pakken. IT Doel helpt u het traject vanuit uw zijde te begeleiden en komt op voor uw belangen! Tot na de live gang.

Wat is uw winst?

  1. Gespecialiseerde kennis op afroep 
  2. Het ontzorgt u, doordat het afstemmen met partijen uit handen genomen wordt.  
  3. Eenheid in de totale IT oplossing, waardoor het geheel stabieler draait en het onderhoud vereenvoudigt. 
  4. Voorkomt onnodig extra maatwerk om een oplossing toch passend te maken. 
  5. Oplossingen binnen budget implementeren 

Voorbeeld

Onlangs vroeg een prospect of er een prijscalculator gemaakt kon worden in een webshop om prijzen van raamkozijnen te bereken. Dit is een voorbeeld van een vraag waarbij het daadwerkelijke probleem niet opgelost wordt als er een calculator gemaakt zou worden.

Dit is een deel van de oplossing. De consument wil namelijk geen prijs, dit is niet zijn doel. De consument wil weten of de webshop het kozijn kan leveren die hij voor ogen heeft, voor een schappelijke prijs. 

Het probleem zit hem niet alleen in de prijs, maar dus ook dat klanten aan de hand van afmetingen en materiaal selectie komen tot een kozijn die geschikt is voor hun huis. 

Door het vanuit dat oogpunt te bekijken, is een product configurator een betere oplossing. Deze zijn er tegenwoordig (in overvloed) standaard als plugin toe te voegen in veel bekende shops. Wat maatwerk / programmeren overbodig maakt.

Waarom nu IT Doel inschakelen? Wat is de urgentie?

Stel dat deze man een programmeur had gevraagd een calculator te bouwen, dan was het uiteindelijk vast wel gelukt om een klantvriendelijke prijscalculator te maken, maar vaak zie je dat dit gepaard gaat met een overschreden budget en veel tijd kost. Terwijl tijd en geld bespaard had kunnen blijven door vooraf eerst een analyse te doen wat het daadwerkelijke vraagstuk is.

Het resultaat kan zijn dat de concurrent de productconfigurator wel heeft gevonden als oplossing en allang en breed de kozijnen heeft geïnstalleerd bij jouw (potentiele) klanten. 

Dus stop met tijd en geld verspillen, start nu met plannen maken! En maak een afspraak…